Wisseling van de wacht

Sinds begin van dit jaar is Harm Prijs tot volle tevredenheid van alle betrokkenen onze beheerder. Enkele dagen geleden heeft hij een fulltime baan met onmiddellijke ingang aangeboden gekregen.
Wij zij blij voor hem en wensen hem alle succes en geluk in zijn nieuwe baan toe. Met enige weemoed in ons hart nemen wij afscheid van hem.

De Agaat werd wel met een probleem geconfronteerd: van het ene op het andere moment was er geen beheerder meer, terwijl inmiddels duidelijk is dat de Agaat niet zonder een beheerder, de spin in het web, kan functioneren.

Opknappen veerstoep

De maand maart staat in het teken van het Oranjefonds. De Dorpsraad neemt actief deel in twee acties van het Oranjefonds. Op 15 en 16 maart zijn er de vrijwilligersdagen. U hoort op dit moment veel over deze actie die bekend staat als NLdoet. De Dorpsraad heeft bij NLdoet de volgende klus aangeboden : het opknappen of het populaire woord “oppimpen” van de veerstoep. Een aantal vrijwilligers in ons dorp heeft zich al aangeboden om daarmee te helpen. De Dorpsraad heeft bij het Oranjefonds ook om een geldelijke ondersteuning gevraagd en die ondersteuning is al toegekend.

Avond over inbraakpreventie

In deze donkere wintermaanden willen inbrekers nog weleens hun slag slaan. Misschien  denkt u : “maar niet bij ons, want wij hebben alles goed beveiligd”. Toch zou dat wel eens niet helemaal waar kunnen zijn. Inbrekers zijn soms heel slimme mensen…
Het is belangrijk om eens met andere ogen naar situaties in en om uw huis te kijken.
Daarom heeft het bestuur van  Dorpsraad Sint Agatha Alex Gijsbers, wijkagent in een deel van Cuijk en in Sint Agatha, uitgenodigd om een avond te komen praten over inbraakpreventie.

Beheerder benoemd

Harm Prijs, onze nieuwe beheerder
 
In zijn vergadering van 4 december 2012 heeft het Stichtingsbestuur Harm Prijs als beheerder van de Agaat aangesteld. Harm is 56 jaar en door reorganisaties momenteel zonder werk; hij is gemotiveerd om vanuit een positieve houding  zich maatschappelijk in te zetten. Harm woont in Oeffelt op 5 fietsminuten van de Agaat.

Prinsen receptie

Op zaterdag 17 november was het prinsenbal voor de eerste keer in De Agaat. Tijdens dit prinsenbal kwamen prins Ed d'n urste en prinses Linda te voorschijn als de nieuwe heersers over de Ulewappers. Na het prinsenbal volgt altijd de prinsenreceptie.

Op zondag 25 november 2012 wordt aan Prins Ed d'n urste en zijn prinses Linda een receptie aangeboden.

Vrijwilligersfeest

UITNODIGING

Vrijdag 26 oktober 20.30
 
Ben je als vrijwilliger actief geweest bij de totstandkoming van De Agaat
(bv in de voorbereiding, bij de inrichting, bij de veldverlegging of bij geldinzamelingsacties)
 
Dan ben je van harte welkom op het vrijwilligersfeest
 
Zegt het voort aan de andere
 
Agaat-vrijwilligers binnen en buiten Sint Agatha

Bewonersavond

Dorpsraad Sint Agatha

                Uitnodiging bewonersavond 

Op donderdag 25 oktober 2012 20.00 uur in DE AGAAT
  

Jubileumconcert Fanfare

Op 7 oktober huldigt de fanfare een viertal jubilarissen met een feestelijk concert. Rianne van Hemmen en Gerrit Josten zijn beiden 25 jaar lid, Sjaak Daanen 40 jaar en Harrie van den Broek spant de kroon met 50 jaar lidmaatschap. Het concert zal gegeven worden op 7 oktober in de Agaat van 11.30 uur tot 13.30 uur. Iedereen is va harte welkom.

Koninklijke onderscheiding voor Willy Thijssen

Na de officiële opening van de multifunctionele accommodatie De Agaat wachtte de aanwezigen en in het bijzonder Willy Thijssen nog een aangename verrassing. Het had Hare Majesteit koningin Beatrix behaagd om Willy Thijssen de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau te verlenen.

Opening van MFA de Agaat

Klokslag 16.00 uur heette  dagvoorzitter Bart Prinsen alle aanwezigen van harte welkom bij de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de opening van de multifunctionele accommodatie DE AGAAT.
De gymzaal van De Agaat was omgetoverd tot een stijlvolle ontvangstruimte waar de nieuwe witte stoelen, de oranje bloemetjes op tafel en de grote kuipplanten op het podium zeker toe bijdroegen.
Zelfs het gebakje bij binnenkomst was in de huisstijl van De Agaat in de kleur paars.